ANNIEK WINTERS

“Ik hoop dat ze van de kar vallen”


Stom verbaasd was ik toen ik tijdens een bijeenkomst voor succesvolle ondernemers, veelvuldig deze uitspraak voorbij hoorde komen.

Directeuren van miljoenenbedrijven spraken over hun personeel waarbij ze duidelijk lieten merken dat ze een deel van hun personeelsbestand liever kwijt dan rijk waren.

Toen ik me op de achtergrond hield om dit tafereel eens rustig te aanschouwen, viel uiteindelijk iemand op dat ik me niet aansloot bij dit onderwerp. 

Hij vroeg me: “Hoe zit dat bij jou Anniek?”

Met een glimlach vertelde ik ze dat ik dolblij ben met mijn personeel en dat ik geen van allen zou willen missen. 

‘Er is er geen 1 die ondermaats presteert, nooit hoef ik ze te vertellen dat ze op tijd moeten komen en ze kiezen er nog nét niet voor om vrijwillig naar het werk te komen (omdat ze tenslotte ook hun vaste lasten moeten betalen)’.

De afgelopen 10 jaar bestond mijn leven vooral uit een vorm van mediation.

Baasjes en honden die weer samen in balans moesten worden gebracht, waarbij goede communicatie het succes bepaalde, relaties of huwelijken die op de klippen leken te lopen maar die na een sessie weer samen het licht zagen, maar veelal ook bedrijven die weer leerde het beste uit hun medewerkers te halen waardoor de directeur nu het schip kan aansturen en het personeel ervoor kan zorgen dat het schip kan blijven drijven.

Het beste uit jezelf en de ander halen. Leren inzien dat wanneer je een 6 tekent waarbij de ene persoon aan de bovenkant van de 6 staat en de ander aan de onderkant, dat de één een 6 ziet en de ander een 9. 

Er is geen goed of fout, enkel vaak veel onbegrip omdat we ons te weinig in de ander verdiepen. En wanneer je elkaar leert begrijpen, dan ziet de wereld er samen ineens een stuk leuker uit. 

Kom je op deze manier altijd tot de conclusie dat je zakelijk of prive bij elkaar past? Zeker niet! Maar hoe mooi is het als je alles al hebt geprobeerd en je vervolgens voor jezelf leert kiezen, begrip en respect naar elkaar kunt behouden en daadwerkelijk kunt inzien wat voor beide partijen het beste is. 

Ook dat is kracht!

Ook interessant

Volg jij Anniek al op Instagram?

Regelmatig deelt zij waardevolle tips over hoe dat je het maximale uit jezelf haalt. Laat je inspireren!

Coaching door Anniek?

Neem vrijblijvend contact op met Anniek om de mogelijkheden te bespreken.