ANNIEK WINTERS

“Haar omzet is prachtig. Haar productiviteit nog veel beter!”

Door Marc Dijk

Een van de allerbeste accountmanagers die ik ooit heb leren kennen is Anniek Winters. In 2008 leerde ik Anniek kennen bij iLocal. Een club waar we beide werkten. Zij verkocht, ik mocht haar begeleiden. Echt begeleiding had ze eerlijk gezegd niet nodig. Anniek had en heeft de mentaliteit van een top verkoper en top ondernemer, getuigen ook het enorme succes wat ze heeft geboekt met haar honden gedragsschool. 

Wat iedereen in 2008 opviel was de hoogte van haar omzet. Mij viel nog iets anders op, namelijk de snelheid waarmee ze die omzet creëerde. Het was voor mij het moment dat ik als manager en trainer leerde dat goede omzet leuk is – maar de snelheid waarmee iemand het (kwalitatief) binnenhaalt evenzo – zo niet belangrijker is. 

Ik help sprekers, verkopers, managers en ondernemers om meer en betere deals te maken zonder dat je er talloze trainingen voor hoeft te doen. Verkoopskills heeft in principe iedereen. Het probleem zijn dan ook vaak niet de skills – wel de mentaliteit, het lef en de zelfverzekerdheid om deals te zien en te sluiten.

Anniek had die mentaliteit, deed in 3 dagen wat anderen in 10 dagen deden. Of ze na die 3 dagen stil ging zitten. Hell no. Daarna ging ze verder en handelde ze bovendien in paarden. De deals sloot ze niet alleen met klanten maar ook met ons als management. 

Deze powervrouw is niet alleen een groot voorbeeld voor vrouwelijke ondernemers – maar voor het ondernemersklimaat in het bijzonder.

Maar de kern van deze post is eigenlijk niet Anniek. De kernvraag is:

Hoe vermeerder jij je omzet? Op volume alleen?

Of ook op de snelheid en kwaliteit waarmee het wordt gecreëerd? Want dat laatste is minstens zo belangrijk – zeker in een tijd van schaarste op de arbeidsmarkt.

Ook interessant

Volg jij Anniek al op Instagram?

Regelmatig deelt zij waardevolle tips over hoe dat je het maximale uit jezelf haalt. Laat je inspireren!

Coaching door Anniek?

Neem vrijblijvend contact op met Anniek om de mogelijkheden te bespreken.