Wat wij kunnen leren van onze hondHet is wetenschappelijk bewezen dat mensen zich geestelijk en lichamelijk prettiger voelen als ze een huisdier hebben.
Een huisdier zorgt er ook voor dat je in beweging blijft. Bovendien geven dieren afleiding, waardoor de aandacht van eigen pijntjes en kwalen afnemen.
Dus dat we wat aan onze hond hebben moge duidelijk zijn.
Toch zijn er nog meer voordelen aan het hebben van een hond. Ze kunnen namelijk ons een hele hoop leren, zoals:

1. Een hond is heel loyaal: Honden hebben vertrouwen, zijn betrouwbaar en houden onvoorwaardelijk van je.

2. Een hond houdt van je zoals je bent: Het maakt een hond niet uit of je rijk bent, knap bent of dat je een goede baan hebt.

3. Een hond is heel vergevingsgezind: Kan je je de keer herinneren dat je per ongeluk op de poot van je hond stond? Of dat je (stiekem een beetje onterecht) tegen hem tekeer ging? Je hond is het snel weer vergeten en is daarna weer even blij om je te zien.

4. Slapen: Studies hebben aangetoond dat je je weer opgeladen voelt na een powernap. De meeste honden kunnen overal slapen en halen voldoende hun slaap in wanneer ze dit nodig hebben.

5. Honden leven in het hier en nu: Honden denken niet in het verleden of de toekomst maar leven in het moment. Hierdoor hebben ze veel minder zorgen.

Wat zou het toch heerlijk zijn als wij deze mooie eigenschappen van onze hond kunnen overnemen. Ik denk dat we de wereld dan een heel stukje mooier kunnen maken!