TipsEen puppy socialiseren met andere mensen... simpelweg door hem te negeren

Een sociale hond is een hond die netjes en beleefd om kan gaan met andere honden en mensen. De socialisatieperiode vindt met plaatst tussen de 3 en 12 weken dus het is uiterst belangrijk dat je in deze weken zoveel mogelijk nieuwe dingen aan je puppy leert.

Veel mensen weten dat ze hun puppy van begin af aan moeten leren om met andere mensen om te gaan. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Wat is wel handig en wat niet?
Lees verder..

Iedereen kent ze wel... honden die janken of zachtjes piepen.

Voor mij is dat geluid net zoiets als krassen met je nagels over een schoolbord. ieeeks!

Er zijn veel verschillende redenen waarom honden janken of piepen. Ik zet de meest voorkomende voor je op een rijtje.


Lees verder..

Onze eigen energie

Een vriendin van mij vertelde me een interessant verhaal. Ze heeft een buurman met 2 grote honden. Telkens wanneer mijn vriendin deze buurman met zijn honden tegenkomt maken ze een gezellig praatje en begroeten de honden elkaar vriendelijk. Toen ze vorige week ziek was vroeg ze haar moeder om even haar hond voor haar uit te laten. Ook haar moeder kwam de desbetreffende buurman met zijn grote honden tegen... ze werd gespannen, maakte de riem korter en stak over naar de andere kant van de straat.

Lees verder..

Hondentraining vs opvoeding

Het is gebruikelijk dat een eigenaar of een trainer een op zichzelf staand probleem om de beurt oplost zonder te kijken naar de werkelijke oorzaak. Vaak zijn er onderliggende oorzaken die het ongewenste gedrag kunnen veroorzaken..Lees verder..

Hondenpsychologie

Iedereen heeft zijn eigen psychologie; Giraffes hebben hun eigen psychologie, olifanten hebben hun eigen psychologie en ook wij mensen hebben onze eigen psychologie. Heel vaak denken wij dat honden dezelfde psychologie als mensen hebben én dit is nou juist waar we de fout in gaan.Lees verder..

Honden als volgers.
Waarom is dit zo belangrijk voor een hond?

Een gelukkige hond is geen hond die alleen maar genoeg beweging en mentale stimulatie krijgt, maar een hond die met zekerheid weet wat zijn rol in het leven is, op welke plek hij in de rangorde staat.Lees verder..

Regels, grenzen en beperkingen zijn het moeilijkste voor een mens om te creëren.

Wij krijgen vaak te horen; “Moet ik al regels, grenzen en beperkingen opleggen aan een 2 maand oude pup?” “Jazeker!” De moeder doet dat ook. De moeder creëert regels, grenzen en beperkingen vanaf het moment dat de pups geboren worden.Lees verder..

Heeft u slechte ervaringen met honden? Of een kind met angst?

Honden zijn geweldige dieren, alleen zijn er meer mensen bang voor dan je in eerste instantie zou denken. Een slechte ervaring in het verleden, slechte verhalen van andere mensen, het kan allemaal leiden tot angst voor de hond.Lees verder..