Over AnniekOf het nu een felle stafford of een onstuimige labrador is, Anniek Winters hoeft maar in haar vingers te knippen en de honden gehoorzamen. Ze leerde het in Amerika van Cesar Millan en past nu ook in ons land de methode van de wereldberoemde hondenfluisteraar toe.

Zij reed paard, maar met honden had ze altijd meer.
"Ik mocht pas een Berner Sennenhond van mijn ouders toen ik oud genoeg was om die mee te nemen als ik de deur uit zou gaan. Ik was gek met Tess; ze was mijn maatje, mijn vriendje waarop ik altijd kon vertrouwen. En zij op mij natuurlijk, want als je het goed doet, geef je elkaar precies wat je nodig hebt."

De voormalig salesmanager besloot een opleiding tot hondentrainer te volgen. "Een cursus in Belgie. Ik slaagde met een 9,4! Maar denk maar niet dat ik er in slaagde om Storm op te voeden. In haar jonge leventje was de labrador al een paar keer van eigenaar gewisseld en ik wilde haar een liefdevol thuis geven. Zij zag er schattig uit maar was echt een monster! Welke technieken ik ook op haar losliet, niets hielp. Ze heeft me zelfs een keer gebeten."

Maar Anniek Winters gaf niet op. "Dan maar naar Amerika voor een training bij Cesar Millan die zelfs de grootste probleemgevallen weer onder controle krijgt. E-mailen, bellen, ik beet me erin vast als een Pitbull! En ja hoor, na maanden kreeg ik eindelijk het bericht dat ik mocht komen. Hoewel ik de boeken en dvd's kende, ging er in zijn Dog Psychology Center in Santa Clarita een wereld voor me open."

Inmiddels bezoekt Anniek zelf honderden probleemgevallen per jaar en slaagt ze erin om zowel hond als baas weer in balans te krijgen. Ook geeft ze vele lezingen en workshops door heel het land om op deze manier met nog meer mensen haar kennis te kunnen delen.

Daarnaast heeft Anniek heeft 3 boeken geschreven en wordt zij regelmatig als deskundige bij meerderde tv programma’s uitgenodigd. Tevens verzorgd Anniek veel lezingen en geeft zij ieder jaar een theatershow voor ruim 550 mensen.

En..., uiteraard helpt zij u ook graag!
*Bron; Anita zijlstra - Telegraaf


“Het eerste wat mensen
zich moeten realiseren is...

Het ligt niet aan de hond" ”

- Anniek Winters