Iedereen heeft zijn eigen psychologie; Giraffes hebben hun eigen psychologie, olifanten hebben hun eigen psychologie en ook wij mensen hebben onze eigen psychologie. Heel vaak denken wij dat honden dezelfde psychologie als mensen hebben én dit is nou juist waar we de fout in gaan. Wij vermenselijken ze.

Honden zijn erg simpel; dieren in het algemeen zijn erg simpel, maar wij maken het ingewikkeld voor hun door niet te begrijpen wie ze zijn, wat ze nodig hebben ,welke taal ze spreken en hoe ze hun gedrag ontwikkelen. Wij herkennen bij onze honden de duidelijke signalen van angst, agressie, plezier, onderwerping etc.

De meer subtiele tekenen die honden onderling uitwisselen lijken ons te ontgaan. Wij hebben snel de neiging onze eigen interpretatie te geven aan wat de hond probeert te zeggen. Daarom zien we steeds meer honden met gedragsproblemen, omdat wij niet weten wat de hond ons daadwerkelijk verteld. Anniek gaat graag dieper in met u op deze materie tijdens een consult zodat zij u en uw hond kan helpen om alles weer in balans te krijgen. Uw hond hoeft hier niet perse zeer afwijkend gedrag voor te vertonen. Anniek komt ook graag bij u langs om u tips en adviezen te geven omtrent de (her)opvoeding van uw hond zonder dat het al uit de hand gelopen is.

Tijdens het consult gaat Anniek door een gerichte vraagstelling en observatie van hond en eigenaar de oorzaken in kaart brengen. Aan de hand van deze observatie volgt een diagnose waarna de rehabilitatie direct begint. Door samen met u aan de slag te laten gaan voedt ze de hond op en traint ze tegelijkertijd u als baas.

Het grootste belang voor u als eigenaar is het zelfstandig leren omgaan met de mogelijkheden van u en uw hond zodat niet alleen de hond weer in balans komt maar ook de situatie thuis en buiten.