ConsultANNIEK

Eigenaar en Hondengedragsdeskundige
 


RIET

Trainster / Manager
Mijn hele leven ben ik omringd met honden. Op 4-jarige leeftijd liet ik al alleen onze herdershond uit, zonder riem en ze bleef keurig bij me. Drie jaar geleden kwam Anniek bij mij voor een consult met mijn hond die geadopteerd is uit een asiel in Spanje. Ondanks dat ze goed luisterde naar commando’s, ging ze graag zelfstandig jagen en er waren nog een aantal dingen die mij geen goed gevoel gaven en soms zelf onzeker maakte. Alles wat mij als kind met mijn hond destijds zo makkelijk af ging, was nu ver te zoeken. Omdat ik niet meer wist wat ik moest doen, (ik had al eerder twee gedragstherapeuten langs laten komen, zonder resultaat) riep ik de hulp in van Anniek. Zij heeft me tijdens het consult geleerd hoe ik met de jachtdrift kon omgaan en positief leiderschap kon geven aan mijn hond. Dit bleek het “missende stukje” te zijn en daardoor veranderde de hele relatie met mijn hond. Opeens had ze nu wel aandacht voor mij. De belangrijkste les die ik heb geleerd: leer de taal van je hond spreken en dat gevoel in mij aan te spreken wat ik als kind had (vol zelfvertrouwen en niet nadenkend over wat mis kon gaan). Door deze les werd ik getriggerd om hier meer mee te gaan doen heb ik zowel de 5-daagse- als de vervolgcursus bij Anniek gevolgd. Dit was naast de enorme ervaring en kennis die ik heb opgedaan ook nog eens superleuk! Anniek heeft mij gevraagd om trainster te worden en mijn doel is om onze klanten dezelfde ervaring mee te geven die ik destijds had. Namelijk: het is mogelijk om jezelf en je hond die verandering te laten doormaken en weer te kunnen genieten van elkaar! En mijn hond nu? Net zoals toen ik kind was loopt ook zij nu zonder riem naast me (waar dit uiteraard is toegestaan 😉). Ik help jou en je hond graag verder!


FELINE

Trainster
Mijn leven zag er ineens heel anders uit toen ik samen met mijn broers en zus op een sinterklaas avond een grote kist uitpakte waar een klein pluche puppy uitkwam….even later stapten we in de auto met mijn moeder en reden naar een onbekend adres. Daar aangekomen werden we begroet door een Golden Retriever teef en haar 9 puppies…en een daarvan was voor ons! Daar begon mijn grote liefde voor honden en vormde zich een grote droom... namelijk: werken met honden… Een aantal jaar geleden kwam er een herder bij mij wonen. Om deze nog beter onder controle te krijgen heb ik de hulp van Anniek in geroepen. Ik was zo enthousiast over wat zij allemaal kon en deed, dat mijn grote droom weer extra werd aangewakkerd. Toch moest deze droom nog even op zich laten wachten, want ondanks dat Anniek gelijk vroeg of ik bij haar wilde komen werken had ik net een langdurig verblijf naar Curacao geboekt. Mijn Duitse herder ging mee en we hebben daar flink door geoefend. Ook heb ik hier geleerd hoe ik met de filosofie en methodes van Anniek andere bazen en hun honden kon helpen. Veel mensen vroegen hulp en elke keer verliet ik na circa 2 uur hele blije cliënten en gelukkige honden. Naast honden heb ik nog een passie. Namelijk wiskunde! Ik geef 2 dagen per week les op een middelbare school in Haarlem en heb het hier enorm naar mijn zin. Dolgelukkig was ik toen Anniek mij na mijn reis vroeg om alsnog bij haar te komen werken. Mijn leven is nu helemaal compleet! En een leuke parttime baan als docent en 3/4 dagen per week leer ik bazen hoe ze dmv positieve bekrachtiging, dus zonder angst, straf of pijn hun hond weer in het gareel kunnen krijgen. Een hond die op deze manier getraind is, verandert zijn gedrag omdat hij dat wil, niet omdat hij dat moet. Ik verheug mij iedere dag opnieuw om met een nieuwe hond en baasje aan de slag te gaan. Tot snel!


KARIN

Trainster
Mijn naam is Karin Nederveld en ik ben 1 van de trainers bij Team Anniek. Na 25 jaar als (kinder-) verpleegkundige te hebben gewerkt ben ik 12 jaar geleden begonnen met mijn eigen praktijk waarin ik mensen coach naar een gezondere leefstijl. Coaching zit mij in het bloed maar ik heb nog een passie, namelijk honden. Akito, mijn bange, Spaanse asielhond was een moeilijk geval en ik hadden al 'alles' geprobeerd om hem in balans te krijgen. .. zonder succes.. Tot Anniek op mijn pad kwam. Jaren geleden, net terug van haar opleiding bij Cesar Millan was ze mijn laatste redmiddel. En er was een klik. Niet alleen tussen ons maar Akito reageerde verbluffend op haar kalme, zelfverzekerde energie. Zo ontspannen had ik hem nog nooit gezien! Ik ging ermee aan de slag en zo groeide mijn verlangen om hier meer mee te doen. Anniek heeft mij toen verder opgeleid en sindsdien werk ik bij Team Anniek. De eerste hond die ik hielp is een hond die nog steeds bij mij woont. Haar naam is Paddle. Zij was door haar baasjes afgeschreven omdat ze zo gevaarlijk was. Ze had al 25 mensen gebeten en zij wisten zich geen raad meer met haar. Na intensieve training door Anniek en ons team is ze nu een heerlijk lid van mijn gezin geworden en mag ze samen met Akito vaak helpen bij consulten en/of roedelopnames. Tijdens alle workshops, cursussen, en lezingen ben ik altijd van de partij. Daarnaast begeleid ik de honden die bij ons zijn voor een roedelopnametherapie en help ik de baasjes om weer veilig en met plezier buiten de roedel samen te functioneren. Een prachtige combinatie van mijn beide passies!


BIANCA

Personal Assistant
Een kleine 12 jaar geleden kwam ik een advertentie tegen van iemand die 1 dag in de week oppas zocht voor haar hond Tess. Ja ,dat was Anniek, zo heb ik haar leren kennen. Dit heb ik een aardige tijd gedaan en tussen het hebben van paarden en kinderen krijgen, zijn we met elkaar bevriend geraakt. Sinds februari dit jaar ben ik haar team komen versterken en beantwoord alle inkomende mail en doe een deel van de facturering. Graag voorzie ik iedereen van informatie over de diverse consulten, workshops en de opvangmogelijkheden. Het is heel mooi om te zien hoe de trainsters toch telkens weer, samen met de baasjes en honden, zo veel moois kunnen bereiken!En niet te vergeten, hoe leuk is het om de honden te zien genieten in de mooie ruime opvang :-) Binnenkort zal ik mijn plek innemen in onze nieuwe trainingshal om jullie te verwelkomen. Dus hopelijk tot snel!


TALINA

Trainer
Ik ben Talina. Mama van 2 kanjers van jongens Keanu (11) en Milai (5). Na 20 jaar met veel plezier als kapster gewerkt te hebben, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. En ben sinds april 2018 het team komen versterken. Eerst in de avonduren maar al snel ook in de opvang. Ik ben opgegroeid met dieren thuis. Konijnen, cavia’s, katten maar helaas geen hond. Daar hadden mijn ouders niet genoeg tijd voor. Wel hadden we altijd logeerhonden van familie. Een dobermann, bouviers en ook een bulterriër kwamen regelmatig logeren. De hele dag was ik daar mee bezig. Ook heb ik zeker 20 jaar paardgereden. Toen ik op 20 jarige leeftijd mijn eigen huisje kreeg kwam daar natuurlijk eindelijk mijn eigen hond. Met mijn voorliefde voor herders kwam daar een duitse herder teef van 10 maanden. Al snel kwam ik erachter dat zij behoorlijke gedragsproblemen had. Daar is mijn interesse ontstaan voor het gedrag van honden. Ik heb veel verschillende trainingen gedaan maar kwam er al snel achter dat je als mens niet alles kan trainen en daar soms andere (stabiele) honden bij nodig hebt. Cesar Millan was dan ook mijn favoriete tv programma. Prachtig om te zien hoe honden elkaar helpen. En zo kom jaren later het gedragscentrum van Anniek Winters tegen, en dacht daar MOET ik werken! Gewacht tot er een vacature voorbij kwam en hier ben ik nu! Inmiddels 3 prachtige duitse herders verder ben ik nu het baasje van Woezel een Tibetaanse terriër van 7 jaar en Chase een Duitse herder van 1 jaar. Beide gaan elke dag met mij mee naar het gedragscentrum en lopen met veel plezier in de roedel en helpen mee met consulten/ en of roedelopnames. Ik heb van mijn hobby mijn werk mogen maken. Ik werk met ontzettend veel plezier in de opvang en werk veel met de honden die bij ons in roedelopname zijn. Trots dat we honden kunnen helpen met de kracht van de roedel en de begeleiding van ons top team! Ik heb mijn droombaan gevonden!


OpvangTAMARA SPELTHUIS

Trainer / Manager gedragscentrum
Ik ben opgegroeid op een jachthaven met mijn ouders en mijn zus. We hadden 4 honden (2 bouviers Ceasar, Tosca en 2 kruisingen Scotty en Beertje). Scotty was voor mij de meest bijzondere. Ik heb hem gekregen van mijn ouders voor mijn eerste rapport want ik wilde graag een eigen hondje. Scotty struinde door de hele wijk en kwam altijd weer thuis. (toen kon dat nog ;) ) Tegen half 4 haalde hij ons altijd uit zichzelf van school. Hij was echt mijn maatje en heeft me altijd door moeilijke tijden gesleept. Toen ik op mezelf ging wonen nam ik 2 Franse bulldoggen, Djima en Tjero en een Bordeaux dog Jocca. Er is nog nooit een moment geweest dat ik geen honden in mijn leven had. Een leven zonder kan ik me echt niet voorstellen. Nu jaren later heb ik 2 Franse bulldoggen Djenna en Akira. Door Akira ben ik bij Anniek terecht gekomen. Ik durf best te zeggen dat ik goed met honden ben maar dit probleem kon ik niet doorbreken. (Akira was erg onzeker en viel daardoor uit naar andere honden ik had hier echt hulp bij nodig). Ik heb een lezing bijgewoond, aan een workshop deelgenomen, een thuis consult gehad en op advies een roedelopname voor Akira ingepland. Na dit alles wilde ik heel graag meer weten over de filosofie en de methode van Anniek, daarom heb ik ook de 5 daagse cursus gevolgd. Anniek was erg over mij te spreken, door wat ze allemaal al van me gezien had in combinatie met mijn management ervaring,. Ze heeft me toen gevraagd om manager van haar hondenopvang te worden. Dat was echt een droom die uitkwam! Iedere dag probeer ik nu alles in goede banen te leiden, baasjes te woord te staan, helpen met consulten en alles in de opvang te regelen. Voor mij is dit de meest toffe baan die er bestaat! En stiekem ben ik Akira nu dankbaar voor haar negatieve gedrag…


MANON

medewerkster hondenopvang
Mijn naam is Manon, ik werk sinds anderhalf jaar op de Hondenopvang. Ik ben opgegroeid met dieren, honden, katten, konijnen, geiten, paarden en ga zo maar door. Dieren is altijd mijn grote passie geweest. Op mijn 14e ben ik na een stage blijven hangen op een dierenasiel. Hier heb ik veel geleerd en ontdekt wat echt bij mij past. Namelijk alles wat met honden te maken heeft!

Een aantal jaar geleden kwam Anniek bij mij thuis voor een consult met een van mijn geadopteerde honden. Anniek heeft mij geholpen om mijn hond haar jachtinstinct beter onder controle te houden zodat zij niet meer achter mijn katten aan ging. Ik heb hier nog wat jaren van mogen genieten totdat zij overleed. Mijn Mechelse herder neem ik vaak mee als ik aan het werk ben en zij vermaakt zich elke keer weer. Na het consult ben ik Anniek blijven volgen en anderhalf jaar geleden heeft zij mij de mooie kans gegeven om haar team te komen versterken op de hondenopvang. Volgend jaar hoop ik een American Akita te verwelkomen en de hondenopvang zal zeker deel uitmaken van zijn opvoeding.

Mijn grote passie is werkelijkheid geworden, ik werk met alle rassen, er is altijd uitdaging en afwisseling en elke dag blijf ik nieuwe dingen leren.


ESTHER

medewerkster hondenopvang


AMANDA

Medewerkster hondenopvang


MAUDI

medewerkster hondenopvang
Vanuit huis heb ik het helemaal niet meegekregen om van dieren, en dan met name honden, te houden. Deze passie heb ik zelf ontwikkeld toen ik als kind van 8 elke dag op de kinderboerderij te vinden was om vrijwilligerswerk te doen. Daarna ben ik al snel gaan paardrijden en dit mocht ik doen bij mensen die niet alleen 6 paarden, maar ook 5 honden hadden.

Al snel hielp ik ook met de opvoeding van deze honden en had ik mijn lievelingsprogramma op tv gevonden: the dog whisperer. Aan de hand van Cesar's instructies ging ik samen met de eigenaren aan de slag met het opvoeden van deze honden. Al snel merkte ik dat ik hiermee door wilde gaan en iets wilde betekenen in de hondengedragswereld.

Via dezelfde mensen kwam ik in contact met Anniek. Vanaf het moment dat ik in de zomer van 2017 solliciteerde voor medewerker hondenopvang, heb ik mij in dit bedrijf thuis gevoeld. Na mijn knie operatie heb ik een halfjaar moeten stoppen, maar nu ben ik weer zo goed als hersteld en ben ik elke zaterdagmiddag in de opvang te vinden. Ik heb het nog altijd erg naar mijn zin in 'team Anniek' en vind het heerlijk om deze hobby naast mijn studie uit te voeren!


YFKE

medewerkster hondenopvang
TrimsalonTESS STURM

Trimster / Hulptrainer
Mijn naam is Tess Sturm. Toen ik zeven jaar oud was kwam er voor het eerst een hond bij ons in huis, een grote Mechelse herder, Dayka. In het begin vond ik het best een beetje spannend, ze was groot en intimiderend maar ze werd mijn grootste maatje, ze was mijn steun en toeverlaat toen we gingen verhuizen. Zodoende ben ik met honden groot gebracht en hebben ze vanaf jongs af aan een grote betekenis in mijn leven gehad. Drie jaar geleden ging ik werken bij een vrije hondenopvang. Ik had voor veel dingen geleerd, maar hier kon ik mijn ziel en zaligheid inleggen. Werken met een loslopende roedel, ik kon geen beter werk bedenken! Toen Anniek haar gedragscentrum bij deze roedel vestigde kon ik haar regelmatig helpen met consulten waar ik erg veel plezier in had! Vol verbazing keek ik naar haar werk. Honden kwamen binnen met diverse gedragsproblemen en gingen als makke lammetjes weer de deur uit.. Ondertussen begon ik met de opleiding hondentrimmer aan het Huisdieren Kennis Instituut, hier heb ik over alle facetten van de hond geleerd. Na het behalen van mijn diploma ben ik professioneel aan de slag gegaan met het trimmen van honden en nu, 3 jaar later, hebben Anniek Winters en ik de handen inéén geslagen en zijn we de samenwerking aangegaan. In het nieuwe honden gedragscentrum zal ik mij voornamelijk focussen op het trimmen van honden waarbij alle honden welkom zijn, ook als zij met gedragsproblemen te kampen hebben. Daarnaast zal ik regelmatig assisteren bij consulten en bij de begeleiding van roedelopname- en opvanghonden. Een geweldige uitdaging om te werken met mijn passies en om het team van Anniek Winters te mogen versterken!


LISA

trimster / medewerkster hondenopvang
Ik ben van kleins af aan opgegroeid tussen de diensthonden van mijn vader wat altijd Mechelaars waren. Ook hadden we een grote berner mix als huishond.
Bij ons thuis leek het altijd wel een kleine boerderij, met honden, katten, kippen, duiven, konijnen en cavia’s.Ik ben groot geworden tussen die dieren en ik ben er ook gek op.
Toen ik oud genoeg was ben ik gaan paardrijden en zo heel wat jaren een echt paardenmeisje geweest. Ik kon erg goed met moeilijke paarden omgaan en vond dit een leuke uitdaging.
Ook vond ik het altijd heel mooi om te zien hoe mijn vader samen met zijn diensthonden 1 team was en ze nauwkeurig samen werkten.
Met school wist ik nooit zo goed wat ik wilde, toen ik naar de middelbare school ging wilde ik eigenlijk wat met dieren gaan doen maar dat werd mij toen afgeraden.
In de tussentijd begon ik met het volgen en kijken van Cesar Millan en al gauw kwam ik Anniek Winters tegen op Facebook. Dit vond ik zo mooi om te zien, wat moet zij een geweldige baan hebben dacht ik!
Op een gegeven moment raakte ik een beetje in knoop met wat ik later precies wilde gaan doen en toen heb ik de sprong gemaakt en ben ik de cursus Honden trimmen gaan doen.
Zo ben ik bij Anniek Winters terecht gekomen en bij Tess Sturm in de trimsalon om mijn stage te gaan lopen.
Van het een kwam het ander en zo liep ik ook steeds vaker mee in de opvang en ben ik inmiddels in het super leuke team terecht gekomen waarin ik het super naar mijn zin heb. Mijn eigen hond gaat ook wel is mee naar de opvang en is daar een stuk zekerder van geworden.
Ik werk nu een aantal uur per week in de opvang en daarnaast loop ik nog steeds stage bij Tess in de trimsalon waar ik heelveel leer. Beiden doe ik met heel veel plezier en ik durf wel te zeggen dat ik mijn droombaan heb gevonden!


DOMINIQUE

medewerkster hondenopvang
OVERIGJENNIFER LENSING

Planning & Sales
Vanaf het moment dat Anniek haar bedrijf begonnen is ben ik er al nauw bij betrokken. In eerste instantie op de achtergrond en later als het aanspreekpunt voor alle nieuwe en bestaande cliënten. Ik behandel alle mail, plan de afspraken in en houdt me bezig met de verkoop van alle artikelen. Het is een hele uitdagende en drukke baan aangezien er op sommige dagen 140 e-mails per dag binnenkomen. Voor mij is het een heuse sport geworden om al deze e-mails zo goed mogelijk op te pakken en iedereen zijn wensen te vervullen. Naast dat ik zoveel plezier in mijn werk heb, is Anniek ook 1 van mijn beste vriendinnen waardoor we elkaar heel goed aanvoelen en vullen. Dit helpt enorm bij onze samenwerking omdat je compleet van elkaar afhankelijk bent. Ik hoop dat we deze mooie combinatie nog jaren voort kunnen zetten want voor mij is het een droombaan!


ANNEMARIE

Administratie


FRANK

handige Harry


JAN

oproepkracht


RENATA

vrijwilligster
Mijn naam is Renata en ik doe vrijwilligers werk bij Anniek Winters.
Dit doe ik een aantal dagen in de week.
Mijn werkzaamheden bestaan uit het schoonmaken van het slaapverblijf van de honden. Ik vind dit erg leuk omdat ik van honden hou en ondanks mijn (verstandelijke) beperking toch met mijn passie bezig kan zijn.
Graag zou ik dit thuis ook willen voortzetten de verzorging van een eigen hond, maar die is er nog nog niet. Hopelijk in de toekomst!