ANNIEK

Eigenaar en Hondengedragsdeskundige
 


FELINE

Deskundige
Mijn leven zag er ineens heel anders uit toen ik samen met mijn broers en zus op een sinterklaas avond een grote kist uitpakte waar een klein pluche puppy uitkwam….even later stapten we in de auto met mijn moeder en reden naar een onbekend adres. Daar aangekomen werden we begroet door een Golden Retriever teef en haar 9 puppies…en een daarvan was voor ons! Daar begon mijn grote liefde voor honden en vormde zich een grote droom... namelijk: werken met honden… Een aantal jaar geleden kwam er een herder bij mij wonen. Om deze nog beter onder controle te krijgen heb ik de hulp van Anniek in geroepen. Ik was zo enthousiast over wat zij allemaal kon en deed, dat mijn grote droom weer extra werd aangewakkerd. Toch moest deze droom nog even op zich laten wachten, want ondanks dat Anniek gelijk vroeg of ik bij haar wilde komen werken had ik net een langdurig verblijf naar Curacao geboekt. Mijn Duitse herder ging mee en we hebben daar flink door geoefend. Ook heb ik hier geleerd hoe ik met de filosofie en methodes van Anniek andere bazen en hun honden kon helpen. Veel mensen vroegen hulp en elke keer verliet ik na circa 2 uur hele blije cliënten en gelukkige honden. Naast honden heb ik nog een passie. Namelijk wiskunde! Ik geef 2 dagen per week les op een middelbare school in Haarlem en heb het hier enorm naar mijn zin. Dolgelukkig was ik toen Anniek mij na mijn reis vroeg om alsnog bij haar te komen werken. Mijn leven is nu helemaal compleet! En een leuke parttime baan als docent en 3/4 dagen per week leer ik bazen hoe ze dmv positieve bekrachtiging, dus zonder angst, straf of pijn hun hond weer in het gareel kunnen krijgen. Een hond die op deze manier getraind is, verandert zijn gedrag omdat hij dat wil, niet omdat hij dat moet. Ik verheug mij iedere dag opnieuw om met een nieuwe hond en baasje aan de slag te gaan. Tot snel!


KARIN

Deskundige
Mijn naam is Karin Nederveld en ik ben 1 van de trainers bij Team Anniek. Na 25 jaar als (kinder-) verpleegkundige te hebben gewerkt ben ik 12 jaar geleden begonnen met mijn eigen praktijk waarin ik mensen coach naar een gezondere leefstijl. Coaching zit mij in het bloed maar ik heb nog een passie, namelijk honden. Akito, mijn bange, Spaanse asielhond was een moeilijk geval en ik hadden al 'alles' geprobeerd om hem in balans te krijgen. .. zonder succes.. Tot Anniek op mijn pad kwam. Jaren geleden, net terug van haar opleiding bij Cesar Millan was ze mijn laatste redmiddel. En er was een klik. Niet alleen tussen ons maar Akito reageerde verbluffend op haar kalme, zelfverzekerde energie. Zo ontspannen had ik hem nog nooit gezien! Ik ging ermee aan de slag en zo groeide mijn verlangen om hier meer mee te doen. Anniek heeft mij toen verder opgeleid en sindsdien werk ik bij Team Anniek. De eerste hond die ik hielp is een hond die nog steeds bij mij woont. Haar naam is Paddle. Zij was door haar baasjes afgeschreven omdat ze zo gevaarlijk was. Ze had al 25 mensen gebeten en zij wisten zich geen raad meer met haar. Na intensieve training door Anniek en ons team is ze nu een heerlijk lid van mijn gezin geworden en mag ze samen met Akito vaak helpen bij consulten en/of roedelopnames. Tijdens alle workshops, cursussen, en lezingen ben ik altijd van de partij. Daarnaast begeleid ik de honden die bij ons zijn voor een roedelopnametherapie en help ik de baasjes om weer veilig en met plezier buiten de roedel samen te functioneren. Een prachtige combinatie van mijn beide passies!


BIANCA

Personal Assistant
Ongeveer 12 jaar geleden kwam ik een advertentie tegen van iemand die 1 dag in de week oppas zocht voor haar hond Tess. Dit is hoe ik Anniek heb leren kennen.

Sinds februari dit jaar ben ik haar team komen versterken en beantwoord ik alle inkomende mail en doe een deel van de facturering. Graag voorzie ik iedereen van informatie over de diverse consulten, workshops en de opvangmogelijkheden.

Het is heel mooi om te zien hoe de trainsters toch telkens weer, samen met de baasjes en honden, zo veel moois kunnen bereiken! En niet te vergeten, hoe leuk is het om de honden te zien genieten in de mooie ruime opvang. Inmiddels is de trainingshal in gebruik genomen en zie ik je daar hopelijk binnenkort!


TAMARA

Hoofd hondenopvang
Door mijn huidige hond, Akira, ben ik bij Anniek terecht gekomen. Ik durf best te zeggen dat ik goed met honden ben maar dit probleem kon ik niet doorbreken. Akira was namelijk erg onzeker en viel daardoor uit naar andere honden. Na het volgen van onder andere een lezing en diverse workshops, wilde ik heel graag meer weten over de filosofie en de methode van Anniek waarna ik besloten heb om de 5-daagse cursus te gaan volgen. Anniek was erg over mij te spreken, door wat ze allemaal al van mij had gezien in combinatie met mijn management ervaring. Ze heeft me toen gevraagd om manager van haar hondenopvang te worden. Dat was echt een droom die uitkwam! Iedere dag probeer ik nu alles in goede banen te leiden, baasjes te woord te staan, helpen met consulten en alles in de opvangte regelen. Voor mij is dit de meest toffe baan die er bestaat! Stiekem ben ik Akira nu dankbaar voor haar negatieve gedrag.


TALINA

Deskundige / trainster
Na 20 jaar met veel plezier als kapster gewerkt te hebben, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Sinds april 2018 ben ik het team komen versterken. Eerst in de avonduren maar al snel ook in de opvang.

Ik heb veel verschillende trainingen gedaan maar kwam er al snel achter dat je als mens niet alles kan trainen en daar soms andere (stabiele) honden bij nodig hebt. Cesar Millan was dan ook mijn favoriete tv programma. Prachtig om te zien hoe honden elkaar helpen. Zo kwam jaren later het gedragscentrum van Anniek Winters tegen, en dacht daar MOET ik werken!

Ik heb gewacht tot er een vacature voorbij kwam en hier ben ik nu! Ik werk met ontzettend veel plezier in de opvang en werk veel met de honden die bij ons in roedelopname zijn. Ik heb dan ook trots dat we honden kunnen helpen met de kracht van de roedel en de begeleiding van ons top team! Ik heb mijn droombaan gevonden!

ESTHER

Trainster / Deskundige
Dieren hebben altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Van kinds af aan heb ik verschillende dieren om mij heen gehad. Maar de hond is altijd gebleven. Nadat onze Oudduitse herder Zara in 2017 overleed, kwam er na een tijd weer ruimte in ons hart voor een pup. Na een intensieve zoektocht hebben we een nieuwe liefde gevonden, Yuma een Oudduitse herder reu. Voor Yuma moest ik op zoek naar een “tweede huis” voor 2 dagen. Cesar Millan volgde ik al een tijd en het was voor mij belangrijk dat ik iemand zou vinden die zijn methodiek begreep. De oplossing lag dichtbij en zo heb ik Anniek en haar team leren kennen. Haar denkwijze spreekt mij erg aan. Sinds dat Yuma 4 maanden is, breng ik hem met een heel goed gevoel naar de opvang. Vaak als ik het terrein opreed dacht ik, hier zou ik graag willen werken. Inmiddels heb ik de 5-daagse cursus gevolgd, wat resulteerde in deze leuke job. Blij dat ik mag werken binnen dit fantastische team.


AMANDA

Trainster
Iedereen kent de “vriendenboekjes” van de basisschool wel, waar altijd die ene vraag in stond: “Wat wil je later worden?” Ik schreef altijd met volle overtuiging ‘Dierenarts’. Inmiddels ben ik 19 jaar en volg de opleiding Dier- en Veehouderij op Hogeschool Inholland te Delft.

In augustus 2018 zag ik een vacature voorbij komen op de facebookpagina van Anniek. Ik volgde Anniek al een tijde op Facebook en Instagram en de verhalen die ik dan voorbij zag komen, vond ik heel inspirerend en leerzaam. Momenteel laat ik de honden s’ avonds uit en geef de honden allemaal een welterusten kusje zodat zij daarna lekker kunnen gaan slapen De dagen dat ik vrij ben van school, werk ik doordeweeks ook graag in de opvang.

In de tijd dat ik hier werk heb ik al zo veel mogen leren, van zowel de honden als van mijn collega’s. Iedere hond is anders en soms kan het behoorlijk, gezellig druk zijn in de opvang, maar ook op die dagen is het altijd een rustige en kalme groep waar altijd wat te leren valt.


IRIS

Trainster
Sinds maart 2018 ben ik werkzaam bij team Anniek. Ik zat al een hele tijd niet lekker op mijn plek bij mijn toenmalige werk toen de vacature van Anniek voorbij kwam. Durfde ik die sprong te maken? Ja zeker! ik heb van mijn grote passie mijn beroep kunnen maken. Naast het werken bij team Anniek werk ik met heel veel liefde en passie als dierenarts assistente in Haarlem.

Ik ben voornamelijk werkzaam in de avond uren om alle honden voor het laatste uit te laten. Voor mij een stukje ontspanning na een dag hard werken, ik ga iedere dag met heel veel plezier naar mijn werk!


Yfke

Trainster / Deskundige
Mijn naam is Yfke en sinds februari 2019 ben ik onderdeel van team Anniek Winters. Van jongs af aan ben ik altijd gek van alle soorten dieren geweest, maar mijn interesse bleef het meest hangen bij paarden en honden.

Ik heb de opleiding Zorgbedrijf afgerond waar ik alles leerde over het werken met dieren in combinatie met het begeleiden van mensen met een beperking. Ik hield ervan de mensen te begeleiden om zoveel mogelijk uit het leven te halen. In de hondenopvang kan ik mijn liefde en zorg nog steeds iedere dag uiten. De bangere honden krijgen een extra aai zodat ook zij het vertrouwen in de mensheid weer terug krijgen. Tijdens het werken met de honden die er zijn voor de roedelopnametherapie maak ik me er hard voor dat de honden dag in dag uit met een fijn gevoel naar huis gaan.

Ik ben bij Anniek terecht gekomen door mijn eigen hond Bo uit Spanje die nogal wat issues had welke ik niet zelf kon oplossen. Anniek kwam bij me thuis en gaf met handvatten om verder met hem te kunnen. Wat vond ik het leuk om samen met hem aan het werk te gaan! Ik ben me gaan verdiepen in de methode van Anniek en daar was die ene vacature…

Ik ben inmiddels door alle ervaringen en leermomenten zo ver dat ik nu ook andere baasjes mag helpen hun hond te begeleiden middels consulten binnen het meest toffe team!


MAUDI

Trainster
Mijn passie voor honden heb ik ontwikkeld toen ik als kind van 8 elke dag op de kinderboerderij te vinden was om vrijwilligerswerk te doen. Daarna ben ik al snel gaan paardrijden en dit mocht ik doen bij mensen die niet alleen 6 paarden, maar ook 5 honden hadden.

Al snel hielp ik ook met de opvoeding van deze honden en had ik mijn lievelingsprogramma op tv gevonden: The dog whisperer. Aan de hand van Cesars’ instructies ging ik samen met de eigenaren aan de slag met het opvoeden van deze honden. Al snel merkte ik dat ik hiermee door wilde gaan en iets wilde betekenen in de hondengedragswereld.

Via dezelfde mensen kwam ik in contact met Anniek. Vanaf het moment dat ik in de zomer van 2017 solliciteerde voor medewerker hondenopvang, heb ik mij in dit bedrijf thuis gevoeld. Ik vind het heerlijk naast mijn studie werkzaam te zijn bij Anniek!


YFKE

Trainster


MANOUK

Trainster
Mijn naam is Manouk.
Ik ben sinds dec. 2019 werkzaam bij team “Anniek Winters”.

Van kleins af aan heb ik een passie voor honden en paarden. Toen ik 5 jaar oud was, kregen wij onze eerste familiehond, Balou, een labrador. Ik deed alles met die hond. Ik maakte hele parcourtjes met takken en emmers zodat hij er overheen kon springen, wat hij altijd heel netjes deed. Omdat ik een passie voor dieren had, ging ik naar het vmbo: “Clusius College”. Nadat ik deze school had afgerond, wilde ik iets met paarden gaan doen. Gedurende mijn oriëntatie hierover en na diverse gesprekken met mensen die “in de paarden” zaten, werd mij dat sterk afgeraden. Omdat ik vlak daarna nog niet wist welke kant ik op wilde gaan, heb ik voor mode gekozen. Er was toen nog niet veel m.b.t. cursussen of opleidingen voor honden.

Uiteindelijk bleek mode niet mijn ding te zijn. Alhoewel ik er veel geleerd heb, voelt het toch als een aantal verloren jaren. He is goed te weten wat je niet wil. Ik ging vrijwillig renpaarden trainen. Dit heb ik zo’n 8 jaar gedaan. Daarnaast heb ik altijd de filmpjes van Cesar Millan gevolgd en wat kon ik daar van genieten. Opeens was er een Nederlandse Cesar Millan genaamd: “Anniek Winters”. Ik dacht: “Hier moet ik zijn”, als ik daar ooit zou kunnen werken, heb ik echt mijn droombaan gevonden. Ik heb mij toen aangemeld voor de cursus deel 1 en die deed ik samen met mijn hond Fred. Superveel geleerd maar ik was er nog niet klaar mee, dus deel 2 erachteraan gedaan. Wauw, wat wilde ik graag hier werken.

Na mijn cursus deel 2, heb ik een mailtje gestuurd of zij vacatures open hadden staan. Helaas hadden zij toen nog geen plek voor mij. Gelukkig hielden ze mij in gedachten want een maand later kreeg ik een nieuw mailtje of ik op gesprek wilde komen. Natuurlijk! Eén proefdag mee gelopen en ik was verkocht. Dit was mijn bedrijf. Hier voelde ik mij thuis. Gelukkig was dit wederzijds en sindsdien ga ik elke keer met een glimlach naar mijn werk.


MICHELLE

Trainster
Als klein meisje kreeg ik paardrijles van Anniek. Ik vond dit altijd super leuk want ik ben gek op paarden en honden. Dus het was natuurlijk super leuk dat Anniek een hond had! Ik paste als klein meisje samen met mijn moeder op haar prachtige Berner Senner, Tess. Ik heb altijd met veel liefde en plezier Anniek haar paarden verzorgd. Dus toen Anniek aan mij vroeg of ik in de zomer van 2019 wilde helpen in de opvang zei ik met veel plezier “ja!!”. Ik kon mij geen leukere zomer inbeelden. Helaas was de zomer snel voorbij.. Maar toen aan mij gevraagd werd of ik hier langer wilde werken, sprong ik een gat in de lucht. Natuurlijk wilde ik dat! Nu werk ik met veel plezier bij een prachtig bedrijf met geweldig werk. Dag in dag uit zie je hoe de mensen en honden veranderen. De baasjes lopen met een glimlach op hun gezicht rond en dat is het mooiste om te zien.

Nu werk ik doordeweeks en in het weekend en doe dit met veel plezier.

Ik ben blij dat ik zowel de baasjes als honden kan helpen met deze mooie methode van Anniek Winters, samen met een geweldig team!


DAPHNE

Sinds mei 2020 ben ik werkzaam bij team Anniek Winters. Anniek en ik kennen elkaar al vanaf ons 16e vanuit de paarden. Ik heb een opleiding paardenhouderij gedaan en heb 9 jaar in de drafsport gewerkt. Daarnaast ben ik altijd actief geweest met behendigheidstraining van mijn eigen hond en die van mijn ouders. Mijn interesse in honden was altijd al groot en om die reden heb ik het helemaal naar mijn zin in de hondenopvang.


TESS

Trimster
Mijn naam is Tess Sturm. Toen ik zeven jaar oud was kwam er voor het eerst een hond bij ons in huis, een grote Mechelse herder, Dayka. In het begin vond ik het best een beetje spannend, ze was groot en intimiderend maar ze werd mijn grootste maatje, ze was mijn steun en toeverlaat toen we gingen verhuizen. Zodoende ben ik met honden groot gebracht en hebben ze vanaf jongs af aan een grote betekenis in mijn leven gehad. Drie jaar geleden ging ik werken bij een vrije hondenopvang. Ik had voor veel dingen geleerd, maar hier kon ik mijn ziel en zaligheid inleggen. Werken met een loslopende roedel, ik kon geen beter werk bedenken! Toen Anniek haar gedragscentrum bij deze roedel vestigde kon ik haar regelmatig helpen met consulten waar ik erg veel plezier in had! Vol verbazing keek ik naar haar werk. Honden kwamen binnen met diverse gedragsproblemen en gingen als makke lammetjes weer de deur uit.. Ondertussen begon ik met de opleiding hondentrimmer aan het Huisdieren Kennis Instituut, hier heb ik over alle facetten van de hond geleerd. Na het behalen van mijn diploma ben ik professioneel aan de slag gegaan met het trimmen van honden en nu, 3 jaar later, hebben Anniek Winters en ik de handen inéén geslagen en zijn we de samenwerking aangegaan. In het nieuwe honden gedragscentrum zal ik mij voornamelijk focussen op het trimmen van honden waarbij alle honden welkom zijn, ook als zij met gedragsproblemen te kampen hebben. Daarnaast zal ik regelmatig assisteren bij consulten en bij de begeleiding van roedelopname- en opvanghonden. Een geweldige uitdaging om te werken met mijn passies en om het team van Anniek Winters te mogen versterken!


LISA

Trainster / Deskundige
Bij ons thuis leek het altijd wel een kleine boerderij, met honden, katten, kippen, duiven, konijnen en cavia’s. Ik ben groot geworden tussen die dieren en ik ben er ook gek op. Met school wist ik nooit zo goed wat ik wilde, toen ik naar de middelbare school ging wilde ik eigenlijk iets met dieren gaan doen maar dat werd mij toen afgeraden. In de tussentijd begon ik met het volgen en kijken van Cesar Milan en al gauw kwam ik Anniek Winters tegen op Facebook. Dit vond ik zo mooi om te zien, wat moet zij een geweldige baan hebben dacht ik!

Op een gegeven moment heb ik de sprong gewaagd en ben ik de cursus tot hondentrimster gaan volgen. Zo ben ik bij Anniek Winters terecht gekomen en bij Tess Sturm in de trimsalon om mijn stage te gaan lopen .

Ik werk nu een aantal uur per week in de opvang en daarnaast help ik nog steeds bij Tess in de trimsalon waar ik heel veel leer. Beiden doe ik met heel veel plezier en ik durf wel te zeggen dat ik mijn droombaan heb gevonden!


JENNIFER

Planning
Vanaf het moment dat Anniek startte met haar bedrijf ben ik er al nauw bij betrokken. In eerste instantie op de achtergrond en later als het aanspreekpunt voor alle nieuwe en bestaande cliënten. Ik behandel alle mail, plan de afspraken in en houdt me bezig met de verkoop van alle artikelen. Het is een hele uitdagende en drukke baan aangezien er op sommige dagen 140 e-mails per dag binnenkomen. Voor mij is het een heuse sport geworden om al deze e-mails zo goed mogelijk op te pakken en iedereen zijn wensen te vervullen. Naast dat ik zoveel plezier in mijn werk heb, is Anniek ook 1 van mijn beste vriendinnen waardoor we elkaar heel goed aanvoelen en vullen. Dit helpt enorm bij onze samenwerking omdat je compleet van elkaar afhankelijk bent. Ik hoop dat we deze mooie combinatie nog jaren voort kunnen zetten want voor mij is het een droombaan!


ANNEMARIE

Administratie


RENATA

Vrijwilligster
Ik werk een aantal dagen als vrijwilligster op het gedragscentrum van Anniek. Mijn werkzaamheden bestaan uit het schoonmaken van het slaapverblijf van de honden. Ik vind dit erg leuk omdat ik van honden houd en ondanks mijn (verstandelijke) beperking toch met mijn passie bezig kan zijn. Graag zou ik dit thuis ook willen voortzetten de verzorging van een eigen hond, maar die is er nog nog niet. Hopelijk in de toekomst!