Een hond naast je aan de lijn laten lopen… Voor de 1 een absolute must en de ander is er een stuk ‘makkelijker’ in en laat zijn hond uit aan een lange flexi-lijn.

 

Maar waarom hammeren wij hier altijd zo op? Ik zal het je uitleggen…

 

Laten we in de eerste plaats voorop stellen dat ik NIET bedoel dat je hond nooit voorop mag lopen, maar het beste is wel wanneer jij bepaalt wanneer hij die vrijheid verdient.

 

Oké dat gezegd hebbende:

 

De allerbelangrijkste reden om een hond dicht naast je te houden is omdat er 1 plek is waar hij zich veilig voelt en dat is naast jou.Naast jouw zijde ben jij er om hem te beschermen en hoeft hij zaken niet zelf op te knappen.Voordeel hiervan is dat hij minder, of zelfs helemaal geen reden, meer heeft om uit te vallen of te blaffen naar andere honden of mensen. Jij bent er tenslotte die het allemaal voor hem regelt. Je hond krijgt hier meer zelfvertrouwen door en leert dat hij op jou kan bouwen. Wanneer je dit goed en langere tijd volhoudt dan zal je vanzelf merken dat jouw hond jou zal opzoeken op spannende momenten. En is dat niet wat we allemaal willen? 

 

Liefde, respect en vertrouwen heb je nodig voor een goede relatie en dit is de allerbeste (eerste) stap die je kan zetten.

 

**Trekt jouw hond aan de lijn of vind je het om een andere reden moeilijk om je hond naast je te houden? Schroom niet om aan de bel te trekken, we helpen je graag!**