Angst voor hondenHeeft u slechte ervaringen met honden? Of een kind met angst?

Honden zijn geweldige dieren, alleen zijn er meer mensen bang voor dan je in eerste instantie zou denken.
Een slechte ervaring in het verleden, slechte verhalen van andere mensen, het kan allemaal leiden tot angst voor de hond.Veel van deze mensen zijn niet zozeer bang voor honden, maar meer voor wat de hond zou kunnen doen. Angst ontstaat vaak door een gebrek aan kennis. In Nederland houden we van honden, maar we kennen ze niet echt. En dit gebrek aan kennis geeft mij juist de motivatie om mijn kennis te willen delen.

Bijna iedere hondenbezitter zegt: " Maakt u zich geen zorgen, mijn hond doet niks!" Bij een hond die nog nooit iemand gebeten heeft, betekent het niet dat dit ook nooit zou kunnen gebeuren. De ideale situatie zou zijn dat alle mensen weten dat wanneer ze een hond ontmoeten, deze niet zomaar aan moeten raken, niet er tegen gaan praten en er geen oogcontact mee te maken. Helaas is dit niet mogelijk want de meeste mensen doen dit juist wel.
Vaak is de reden dat een hond bijt; wanneer men in de comfort zone van de hond treed, zonder dat de hond de kans heeft gekregen om kennis te maken op zijn manier.
De hond krijgt de schuld, terwijl degene die de hond benaderde de hond in deze positie heeft gebracht.

Vragen van klanten:"Vaak als ik ergens binnenkom dan gaat de hond hard blaffen en dat lijkt erger te worden zodra ik bang wordt. Wat betekent dat?"
Blaffen is communicatie voor een hond. Ik zou u graag tijdens een training willen leren wat dit geblaf betekent. Vaak blaft de hond als er iemand aanbelt of de deur binnen stapt. Dit doet de hond om de ander te laten weten dat er iemand binnenkomt.
Vaak wordt dit door mensen verkeerd geïnterpreteerd en reageren hierdoor niet op de juiste manier.

"Voelen honden het gelijk waarneer ik onzeker of angstig ben en wordt hun gedrag hierdoor (op een slechte manier) beïnvloed?" Absoluut!

Ze pakken direct uw energie op, vooral als de eigenaar vanaf een afstand roept; “Wacht even hoor, ik kom eraan! Kom maar gewoon binnen!” De hond krijgt geen regels, grenzen en beperkingen opgelegd dus de hond weet niet hoe hij of zij u moet verwelkomen. Het beste wat u in zo'n geval kunt doen is rustig blijven en wachten tot de hond zich omdraait en wegloopt. De volgende keer weet de hond wat bij u de beste aanpak is.

Graag leer ik u of uw kinderen nog heel veel meer door middel van een training, zodat u onbezorgd van honden kunt genieten en u niet meer onzeker of angstig hoeft te zijn in het bijzijn van een hond.